voor een dubbeltje op de eerste rij zitten


voor een dubbeltje op de eerste rij zitten 1.0

((vooral) in Nederland)

voor weinig geld het beste hebben
Vaak in combinatie met willen.

Algemene voorbeelden


Met de Fyra wilden dit en vorige kabinetten voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Maar goedkoop is duurkoop.

hhttp://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3450320/2013/05/31/Belgie-stopt-met-de-Fyra.dhtml,

Samen leggen ze bijna twee miljoen gulden op tafel. Gezien de publiciteitswaarde van het schaatsen zitten de verzekeraar en accountant voor een dubbeltje op de eerste rij.

http://www.volkskrant.nl/archief/voor-een-miljoentje-op-de-eerste-rij~a420047/,

Nederland moet niet krenterig zijn over verhoging van het EU-budget. We zitten voor een dubbeltje op de eerste rij [...]. Makkelijker reizen, een huisje in het buitenland, contacten met bedrijven binnen en buiten de EU. Zou niet iedereen daar 135 euro, onze netto bijdrage per inwoner, voor over hebben? Ongeacht wat we voor de rest van de EU terug krijgen, als klein handelsland en reizend volkje ligt daar collectief onze winst.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1818214/2010/11/01/EU-kost-ons-135-euro-de-man-dat-is-niet-duur.dhtml,

Maar de hoge heren in Engeland wilden, zoals dat ook in Nederland het geval was (dat mocht ik rustig tegenspreken als ik dat wou), voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, dus toen 'Dutchie', zoals ze hem nogal zouteloos hadden gedoopt, een bescheiden salarisopslag vroeg, kwam er geen antwoord uit Londen.

Quissama, F. Springer,